Lukijat

sunnuntai 14. elokuuta 2016

PIELEEEN MENI !!!




Pieleen meni, mutta menköön. 
Voisiko noin sanoa, vähäsen harmitti.

Nimittäin ton kinkun paisto. Aluksi se oli uunissa 4 tuntia.
Kun aloitimme ruokailun, molemmat totesimme sen olevan vähän vielä ns. raaka.

Jollekin se olis ollut ok, mutta me pidämme enemmän, että liha on kypsää siis mureata.

Panin sen uudestaan uuniin pariksi tunniksi.

Se oli siinä.............pohjaan palannut kinkku :( :(

Minä yritin siitä kuoria palaneet osat pois.

Keskellä lihaa oli aika läskinen osa, jotenka sen heitin heti pois.

Aikani kun yritin leikata huonot kohdat pois, oli aika kovaa ne palaneet kohdat.

Ajattelin että vielä puukko lipsahtaa käteeni ja siitä lähtee pala, ennenkuin palaneesta kinkusta !!!!

Syötiin me sitä loppuosaa, eikä se pahaa ollut, mutta voitte arvata ettei se suuren suuri ollut...kökkäre !!!!!

No tuota osaankohan sitä loppukinkkua enään ollenkaan paistaa oikein.
Sen ainakin tiedän............laitan sen pussiin............tai vettä astian pohjalle ja huolehdin että sitä siellä on loppuun asti.

En ymmärrä miksi joulukinkkukin piti panna uudestaan uuniin ja sitten toi kökkärekin.......................onko uunissa vähemmän lämpöä kuin mitä uunin säädössä on.

Onko teistä joku paistanut kinkun joko kiertoilmassa vai normi ylä-alalämmössä ???

Mulla oli kierto päällä...........olisko pitänyt olla ylä-ala ????


No ei sitä aina voi onnistua, vai mitä ???

Tämä siitä kinkusta, nyt lähden laittamaan pyykit kuivumaan.

Uusi kone antoi loppufanfaarin äsken, ja se merkitsee................levitä pyykit narulle.

















 

4 kommenttia:

  1. Paistan joulukinkun (ison) aina ilman paistopussia. Ei tarvitse vahtia, että uunipelti täyttyisi liemestä. Laitan kinkun ritilälle piirakkapellin päälle ja annan olla matalalla lämmöllä tarvittavan paistoajan. Laitan pellille vähän vettä ja osan ajasta kypsennän haudutusasennossa. Meillä on vävyn ottama videopätkä, kun paistopussi on revennyt ja pelti on kukkurallaan täynnä lienti. Toheluuksissani kippasin painavan ja kuuman pellin kinkkuineen ja nesteineen hellan päälle ja taakse. Tilanne oli ihan kuin jostakin komedian pätkästä, paitsi ei naurattanut yhtään. Olin tehnyt juuri joulusiivon. Sen päivän jälkeen en ole kinkun paistossa pussia käyttänyt. On sitten pienimmissä paisteissa saattanut kylläkin tulla noitä kökkäreitäkin.

    VastaaPoista
  2. Kurjasti kävi kinkulle mutta postaustasi lukiessa rupesi itsellänikin tekemään mieli kinkkua,yksi minun lemppari jouluruoka :) Hyvää sunnuntaita :)

    VastaaPoista
  3. En ole koskaan kinkkua paistanut, lukenut vain siitä, kuinka taidetta se on. Ei ihme, että välillä kaikki ei menekään nappiin...

    VastaaPoista
  4. Meillä kinkku paistuu sähköuunissa miedolla lämmöllä, ritilän päällä ja alla syvempi uunivuoka, tunti per kilo. Sitten uunista ulos ja sinappihuntu ylle.. maukasta tullut aina.
    Hauskoja nuo uudet pesukoneet, meillekin keväällä muutti uusi samsungi ja soittopeliksihän tuo osoittautui =D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi !