Lukijat

perjantai 19. huhtikuuta 2013

OPETTELUA, TULVAA/PAISUNTOJA.

Täällä minä näpyttelen uutta konettani. On tämä vaan erilainen sormiin mitä vanha kone oli. Pitää vain kirjoitella ahkerasti, että sormet oppivat löytämään kirjaimet.
Sen verran näppäimistö on pienempi, että tahtoo sormet olla aina vääräässä kohtaa. Kirjoitan kymmensormi-järjestelmällä, jotenka kirjaimet pitää löytää ns. sokkona.

Olen käynyt pihalla vähän väliä kuvaamassa jokeamme. Vesi nousee ja nousee. Onneksi talomme on sen verran korkealla, että pari metriä saa vesi nousta ennenkuin kivijalassa on joen vesi. Tuskimpa se enään nousee.
Lehdessä luki että tänään ja huomenna on tulvan huippu.

Huomenna olemme lähdössä pojan luo Vaasaan. Matkanvarrella varmasti näemme noita tulva-alueita!

Tässä muutama kuva joestamme:
tämä on eilen otettu kuva

tämä taas tänään.
Kävimme toissa päivänä illansuussa Jalasjärvellä katselemassa paisuntoja. Muutama kuva sieltä:
tässä kohtaa vesi menee yli tien.Kuten huomaatte kolmion takana on myös tie !!!

Peltoa joka on nyt kuin järvi!!!!

Meidän joesta vielä kuvia:

Näin tällä hetkellä, terveisin täältä paisuntojen alta. Täällä puhutaan paisunnoista ja minun kotipaikkakunnalla puhuttiin tulvista. Mutta kyllä reilun kolmenkymmenen vuoden jälkeen tarttuu tää murre väkisin :)!!!

2 kommenttia:

  1. Hui, onpas siellä vettä! Ja pienen lintupesueen tuleva kotikin vaarassa jäädä veden alle! Missä on pelastustiimi?! :)

    VastaaPoista
  2. Onneksi täällä ei ole ihan noin pahoja tulvia. Kävin viime viikolla siellä teillä päin ja yhdessä yössä oli matkanvarrella olleet pellot muuttuneet järviksi, tai siltä ainakin näyttivät. Tiet olivat onneksi vielä kuivat, että pääsin kotiin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi !