Lukijat

tiistai 26. lokakuuta 2021

ATC- KORTIT

 


ATC (engl. Artist Trading Card) on keräilykorttien taiteilijaversio, jonka alkuperämaana pidetään Sveitsiä[1]. Kortin koko on 64 × 89 mm. Kokorajoituksen lisäksi aloittelijan tulee ottaa huomioon, että ATC-kortteja ei saa myydä, vaan niitä vaihdellaan harrastajien kesken.

Kortit ovat nykymuodossaan osa ns. mail art -liikettä, jossa kaikentasoiset taiteilijat vaihtavat valmistamiaan teoksia joko postitse tai henkilökohtaisesti. Kortit ovat joko uniikkeja tai samaa korttia on valmistettu hyvin pieni määrä. Maalaukset, piirrokset, valokuvat, leimatut kuvat, digitaaliset kollaasit, sekatekniikka yms. esiintyvät korteissa yleisesti. ATC-kortit eivät yleensä ole laminoituja tai muovitettuja, vaan niitä vaihdetaan keräilykorteille tarkoitetuissa muovitaskuissa tai sellaisenaan.

Kortin kääntöpuolelle ohjeistetaan yleensä laittamaan teoksen nimi, signeeraus, päivämäärä ja numero, Tässä teille vähän tietoa näistä pienistä korteista.

Olen innokas näitä tekemään, ne on niin ihana tehdä juuri ton kokonsa vuoksi, ja ihan mikä voi olla aiheena.


Minä en ole missään vaihtorinkissä, koska en kerää näitä kortteja, mutta sain jostakin facen ryhmästä,

tiedon että voin antaa nämä vaikka happy mailina.

Näitä ei siis saa myydä.Tässä mun tekemiä ATC-kortteja
4 kommenttia:

  1. Kiitos taustatiedoista. Olen joskus tuota nimeä ATC-kortti ihmetellytkin, mutten ole saanut kysytyksi.
    Nuo sinun valmistamasi ovat pieniä taideteoksia.

    VastaaPoista
  2. Minä olen muutamassa muussakin blogissa päässyt näitä ATC-kortteja ihastelemaan. Tuo pieni koko tekee niistä entistä kivempia. Ihania <3
    Kaunista loppuviikkoa sinulle Tuija <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi !