Lukijat

maanantai 19. marraskuuta 2012

VAIHTEEKSI INNOSTUIN KUTOMAAN.

Kutomaan...hm hm .. jotkut eivät käytä tuota sanaa, vaan neulovat.
Minä olen lapsuudesta asti kuullut/käyttänyt tuota kutomis-sanaa. Minusta se kuvastaa edelleenkin sitä asiaa mitä teen. Täällä meillä jotkut sanovat; tikkuavat !!
Kukin teistä voi päätellä sen tarkoittavan samaa kuin kutominen, neulominen, ja varmasti niitä on muitakin sanoja joita käytetään.
Mutta pääasia on että jälkeä/tuotoksia syntyy.

Meinasin pestä autoni, mutta isäntä lähti kaatamaan puita metsään, jotenka vesiletku ei ollut paikalla, enkä sitä yksin saa kunnolla laitetuksi.
Parempi olisi kantaa sangolla vettä, mutta kun nuo molemmat olkapäät ovat kipeenä, en niitä nyt sitten rasita vedenkannolla :=) !!! Hyvä syy jättää peseminen tuonnemmaksi.
En tiedä mitä se hyödyttää, kun täällä jatkuvasti sataa ja on märkää :=( !!!
Kyllä on ollut niin tympeä tää talven alku,,, että joskus oikein masentaa...aamulla kun aukaisee verhon niin harmaa keli katselee ikkunan takaa mua. Tulis nyt jo edes lunta, pakkasta ei välttämäti tarttis olla kovin paljon. Lumi niin valkaisi tuota ympäristöä sekä mieltä.

Kun en auton pesulle päässyt/viitsinyt mennä, niin tekaisin pari korttia, joiden kuvat eilen värittelin.Tampereen käsityömessuille en lähtenyt, istumista linja-autossa melko kauan ja siellä vielä lönkystellä pitkin isoa hallia. Jätin mielummin sen väliin. Mutta tuliaisena sain tällaista mukavan näköistä lankaa:


Aloitin siitä tekemään jo huivia, mutta eilen illalla riistin kaikki. Tein kolmella silmukalla, minusta siitä tuli liian kapea. Nyt uuden alussa minulla on kuusi silmukkaa. No tuota katsotaan tuleeko sitten liian leveä ??
Muuten tuosta sanasta: riistää, Oltiin naisporukalla koolla, ja käytin tuota sanaa. Yksi ei ollut kuullut koskaan käytettävän tuota sanaa käsityön yhteydessä. Hän purki/pärvötti :=) !!!!

Kahdet pienet poikien sukat väsäilin meidän pikkumiehille. Toinen on reilu 5 kk. ja nuorin on 5 vko.
On minulla vielä paria uutta lankaa, joista väsäilen heille sukat ja tumput ilman peukkua.
Tytöille myös voisi tehdä sukat, kun tätä kummisaapat keliä näyttää jatkuvan. Minusta saappaissa pitää olla aina villasukat, muuten varpaita palelee.


Hyvää alkavaa viikkoa teille kaikille !

3 kommenttia:

 1. Voi ku ihania taas sun kortit ,molemmat,mutta kyllä se eka on kauniimpi.Söpöjä sukkia pienille. Minäkin kasaan lapasia,peukottomia 7kk ikäiselle. kaksinkertaiset tulee lapasista,että pieni käsi tarkenisi. Siellä Karnaluksissa ei varmaan viikolla ole niin porukkaa kuin lauantaina ja nyt varmaan ne Martin markkinatkin vaikutti,että väki oli liikkeellä. Siellä pitäis olla paljon aikaa,aivan omalla aikataululla.

  VastaaPoista
 2. Niin eri lailla puhutaan eri puolilla Suomea! Täällä Simpeleellä neulotaan ja kun ei synny hyvää jälkeä niin puretaan pois ja aletaan alusta :)

  Hauskat kantapäät sukkasissa!

  Punainen kuvassa näyttää haarukkapitsiltä minun silmääni vaan onko...

  VastaaPoista
 3. Nättejä ovat korttisi, ihanat sukat. Itse en osaa kutoa ollenkaan....tai mitä se sitten onkaan teilläpäin :)))

  Pirteää viikonlopun jatkoa ja kiitos vierailustasi blogissani - itse innostuin siivoamaan ja nyt laitoin jo ekat kolme tonttua sohvalle nököttämään - perinteeni tämä - meidän perhettä kuvastaa, hih----

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi !