Lukijat

lauantai 17. syyskuuta 2016

ONKS TÄSTÄ JOTAKIN HYÖTYÄ.??

No tota mä vaan pohdin, onko tästä hyötyä kirjoitella koneella täällä olkkarissa yöllä kello 1.00 ?????

No mut se olikin kello vierähtänyt 1.30 asti, ja mä täs yöpaidan kans oon, enkä mee nukkumaan.

Päivä on mennyt liiankin nopsaan, et pitää täältä yöstä pihistää lisää aikaa. Eläkkeellä on niin kiirus !!!!

Oon mä jotakin tehnytkin, en siis tänään vaan eilen.


Joulukortteja.........pianhan on joulu, joku blogissa sano et 99 päivää. Vai olisko se nyt sit tänään 98 ???

Mä en enään valmistele joulua ihan hullun kiilto silmis.

Olen ruuan suhteen tehnyt sen päätöksen isännän kans yhdessä jo vuosia vuosia sitten.
Etten hamstraa ruokaa niin paljon et korvista tulee ulos räätikäsloota, kurkusta nousee kinkun savut, silmissä vilisee
porkkanan keltaine väri........porkkanalaatikko.......maha pöhöttyy kun torttuja pitää ahmia kera monen sortin pikkuleipien kanssa.

Suklaapalat  nousee väkisin ylös, kuin kurkus olis joku kummallinen makoinen Fazer ???

Kyllä sanonta pitää paikkansa; et vanhetessa viisastuu..........vai oliko se noin ?
Me ollaan ainakin niin viisaita, niin viisaita, omasta mielestämme.

Ihmiset kahmii kaupas kärryt täynnä ruokaa ja herkkuja. Niinkuin ne loppuis just jouluaattoiltana.......onneksi nykyisin pääsee kauppaan ainakin Tapanina.

On muuten kaupan pihas ollu autoja niin paljon, et oon ihmetellyt eikö ihmisillä oo jääkaappia tai pakastinta, kun aina on joku loppu, vaikka aattona on just ostettu.???

Mä en siivoa joulusiivouksia, en pese kaappeja, ikkunoita ym.paikkoja kun meillä ei oo kukaan kaapissa jouluaattona, ja joulupukkikaan ei näe tonne pimentoon meen akkunoiden likavanoja.........niin ja sillä taitaa olla aika huono näkö kun se on niin vanhakin jo ainakin 150 v.
Ennen mäkin vaihdoin joka kämppään matot, ja joka akkunaan verhot.

Nyt mulla on melkein läpi vuoden samat verhot sekä matot, tai sitten otan ainakin osan matoista pois, kun kesää tulee.

Jouluenkeleitä oli joka puolella, niitä näky sänkyyn päin, niitä roikku verhois ja hyppelivät ikkunan pinnalla.
Istuivat kukkaruukkujen reunalla,,,,,,,,kaahasivat pitki kattoja.

Jonkun kämpän ikkunan peitti iso joulutonttu ja pikkuiset se tontun vieres............ja omasta takaa oli kolme tonttua sängyssä, niin jos ei tota isäntää lasketa.


Joulukelloja oli olkkarin katos, eteisen oven pieles, ulko-ovella, keittiös kilkuttivat tuikkukellot, josta mä sain aina migreenin.
Pakko niitä oli kilkuttaa kun ne kuulu jouluun.

Kerran mä rakensin oikein joulumaailman, oli lunta (pumpulia), rekityttöjä ja poikia, siellä oli tietenkin tonttuja, poroja, valoja ja sulas sovus olivat enkelitkin, niistä mä tykkäsin enemmän kuin noista tontuista.Joululahjapainajainen alko mulle yleensä tulla jo marraskuun alussa. Ne mun piti saada paketoitua jo joulukuun alus, et ehdein tehdä muita joulujuttuja.

Kerran ostettiin akvaario kaloineen päivineen pojille. Oli siinä piilotettavaa. Kumma kun ne kalat eivät kaikki kuolleet, kun sitä akvaariota piti peitellä, onneksi siellä oli sisävalot.

Meillä oli tapana keksiä kaikkeja kilpailuja, olihan meillä väkeä, me perheenä, isännän sisko perheineen, toinen systeri, ja mumma ja paappa.

Oli hyvä välillä rauhoittaa mukulat hetkeksi aikaa  paikalleen ja ne kyllä innostuivat aina kilpailuista.

Olivat pienet sekä isot niin voiton haluisia, että nuo kilpailut vastasivat suurin piirtein jääkiekkomatsin tunnelmaa !!!Kannustushuudot olivat desipeleiltään melkein korvatulppien väärttejä, mut ei huomattu jakaa jokaiselle keltaisia tulppia jo heti ulko-ovella.

Tietenkin laulu ja musiikki kuului ohjelmistoon sekä jouluevankeliumin luku.

Mun isäni oli hiljan kuollut, et pojat ja isäntä päättivät tai mä halusin et ne laulaisivat- Iltahuudon..... kun me marsseimme kahden...tulta löi taivas ja maa jne......kertokaa lastenlapsillenne jne...........isäni kunniaksi.

Kyllä  siinä meillä aikuisilla oli tippa linssissä.

Nyt on sitten joulutohinat, ei ihan loppuneet, mutta huomattavasti hiljentyneet.
Nyt lastenlasten aikana taas on ääntäkin tullut kotiimme, tai heidän kotiinsa. Me keräännytään vuorovuosina meille tai heille ja sitten taas vuorossa on miniöiden vanhempien koti.
Ruokaa on ollut ihan riittämiin.............eikä kukaan oo ollut nälissään ei jouluna eikä sen jälkeenkään.

Tottakai mulla on joulua siinä, kun lisään kynttilöiden määrää huomattavasti ja muutama punainen tonttu voi hiippailla eteisen pöydällä, tai jonkun kukkapurkin takaa kurkkimassa.

Enkelit on yleensä mulla aina esillä. Jouluenkelit on tuotu vain jouluksi tupaan, muuten ovat yläkerran vaatehuoneessa.

On meillä kaksi sellaista kaunista koristepalloa roikkumassa, ne on meidän ekat yhteiset joulukoristeet. Niilläkin on jo ikää karvan yli 40 vuotta !!!

Piha saa myös jouluvalonsa !!!
Näillä muisteloilla meni kellon viisarit 2.30 asti.
Jotenka sanon teille kaikille hyvää yötä nukkukaa hyvin.
Mä painun pehkuini kans, kullan viereen ja karvaturri tulee jalkojani lämmittämään.....kyllä mun kelpaa !!!

21 kommenttia:

 1. Sinä taidatkin nyt nukkua pitkään, kun noin valvoit.

  VastaaPoista
 2. Olipa jouluinen postaus.
  Toivottavasti sait hyvin nukuttua <3
  Ihanaa lauantaita!

  VastaaPoista
 3. Hyvä kirjoitus joulusta!En minäkään käy kaappeja läpi ja siivoile niitä jouluksi.Kauniita joulukortteja!

  VastaaPoista
 4. Hyvä kirjoitus joulusta!En minäkään käy kaappeja läpi ja siivoile niitä jouluksi.Kauniita joulukortteja!

  VastaaPoista
 5. Ens jouluaattona tulee kahdeksan vuotta, kun isäni kuoli sairaalassa yllättäen. Oli siellä viikon ja kävimme just ennen porukalla tervehtimässä. Aikalailla tuo on rauhoittanut jouluhössöttämistäni. Ruokaa valmistan ja PALJON. Kaikille lempiherkkuja vävyä myöten.

  VastaaPoista
 6. Jouu on rauhoittunut paljon kun lapset kasvaneet.. hössötys loppunut, josko sitä koskaan ollutkaan niin paljoa.. kunhan saa rauhoittua ja olla hetkessä läsnä.. Ihania kortteja olet loihtinut!

  VastaaPoista
 7. Ihana tuo eka kortti! Ollaan taidettu blogata yhtä aikaa ennenkin, kun mulla oli Terkan touhut blogit, korttiblogi :) Kivaa päivää <3

  VastaaPoista
 8. Voi mikä joulupostaus ja vielä yön hiljaisina hetkinä kirjoitettu.Minä tykkään joulusta, mutta olen myös vuosien varrella "oppinut" että vähemmälläkin hössöttämisellä joulu tulee joka vuosi, kaapissa kun harvempi pyhiään viettää;)

  VastaaPoista
 9. Voi mikä joulupostaus ja vielä yön hiljaisina hetkinä kirjoitettu.Minä tykkään joulusta, mutta olen myös vuosien varrella "oppinut" että vähemmälläkin hössöttämisellä joulu tulee joka vuosi, kaapissa kun harvempi pyhiään viettää;)

  VastaaPoista
 10. Aikanen lintu se madon nappaa... jne.. Minä vetelen hirsiä, valitettavasti. Mukavia aavistuksia joulusta, mutta kunhan syksyn ensin katon...

  VastaaPoista
 11. Hienoja joulukortteja!
  Ihania juttuja kirjoitit joulusta!
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 12. Usein minäkin öisin olen koneella, kun uni ei tule ja hyvä niin.
  Kiva joulupostaus, kohta se on jo ovella:) Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 13. Kiva postaus. Eläkeläisillä on kiire...olen sen äiskästä ja isästä huomannut =).

  VastaaPoista
 14. Kyllä se on minullakin tuo joulunajan touhotus hiljentynyt huomattavasti. Ennen tosiaan siivosin kattoa myöten jne mutta nyt en. Enkä paljoa muutakaan. Jos täällä Saksassa olemme sittten minun pitää tehdä kaikki ruoat itse,täällä ei ole valmiita mitään. Perinteistä pidän kiinni, ne ovat täälläkin läsnä. Jos Suomeen tulen siellä on erilailla ja nyt tuleva joulu on vaikea, herkkä, äitini poismenon johdosta helmikuussa. En tiedä onko joulua kunnolla enää ollenkaan. Kiva postaus ja on hienoa että teet juuri niin kuin haluat tehdä, valvot ja olet :)

  VastaaPoista
 15. Just samanlaisia ajatuksia mulla on jouluhössöttämisestä. VCähempi laitan. En siivos paljoa,mutta meidän porukoille pitää ruokaa olla paljon riippuen siitä millä kokoonpanolla sitä vietämme. Ja lahjoista mulla on kova paine,kun lastenlapsia on se 15. syntymäs. Aikuisten kesken emme lahjoja enää vaihda,paitsi jonkun sukulaisen ja ystäväni kanssa.

  VastaaPoista
 16. Lauantaiehtoon naurut sain, kun luin sun piileskelevistä tontuistas!

  VastaaPoista
 17. Juu, eläkkeellä on niin paljon tekemistä ja menemistä, jotta ei ehdi kaappiloita siivoilla :). Ja hyvä niin.

  VastaaPoista
 18. Mielenkiintoinen postaus! Me ihmiset ollaan niin erilaisia. Minä taas vuosien myötä olen enemmän alkanut nauttimaan joulupuuhista. On kiva laittaa joulukoristeita ja vaihtaa jouluverhot. Mutta siitä ruokakauppojen ryysiksestä olen kanssasi samaa mieltä, se on ihan älytöntä. :)

  VastaaPoista
 19. Kun ikää karttuu, niin turha hössötys jää. En myöskään enää joka kaappia siivoa jouluksi, kun niitä on siivottava pitkin vuotta ☺
  Kivaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
 20. Kiitos kivasta jouluisesta postauksesta! Vähempi on enempi! Nykyisin tuntuu, että lapsenlapset tuo joulun. Joskus aikoinaan jo lasten kotoana ollessa, jokainen sai laittaa kolme tärkeintä asiaa joulusta ja ne ainakin toteutettiin. Yllättävän samanlaisia olivat.
  Aikuisten kesken teen laput jokaiselle(arvon) ja jokainen aikuinen ostaa yhden lahjan yhdelle aikuiselle! Siinä on kiva arpoa ,kuka ostikaan mulle tänä vuonna. Lapsille saa miten haluaa. Tämä on rauhoittanut lahjarumbaa melkoisesti. Tiukilla kun lastenperheissa asuntovelallisilla on rahat, niin tämä on siksikin sopivaa. No. jos lopettaisi täähn kun tuo postaus toi monen monta jouluun liittyvää asiaa mieleen. Niinhän se oli, että ensimmäinen joulu tuli keskelle arkea yllättäen.

  VastaaPoista
 21. Yön hiljaisina hetkinä voi vaikka kirjoittaa joulupostauksen. Minä jo tein joulusiivot kaappeihin. Joulu on ihanaa aikaa. Liisa

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi !